ZF 24

Harta fabricilor de textile. Unde produc Armani, Zara, Dolce & Gabbana, Benetton, H&M şi C&A în România

Autor: Cristina Roşca

20.06.2013, 20:26 3243
Cei mai mari zece producători locali de textile au realizat anul trecut haine pentru branduri de lux ca Dolce & Gabbana şi Armani, dar şi pentru nume mari precum Zara, Benetton, H&M sau C&A, în valoare de circa jumătate de miliard de euro, o sumă în uşoară scădere compa­ra­tiv cu anul anterior.
 
România este prin tradiţie unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte şi încăl­ţăminte din Europa, forţa de muncă ieftină, personalul calificat şi apropierea de pie­ţele vestice fiind atuurile care au convins brandurile străine să îşi treacă pe eti­chetele hainelor „made in Ro­mania“.
 
„Nu există potenţial pentru ca sala­riile din industria producătoare de textile să crească. La nivel mondial există o competiţie foarte puternică, India, Bangladesh şi Egipt sunt doar câ­teva dintre statele bine poziţionate în această industrie datorită salariilor foarte mici. Presiunea pe salarii este astfel foarte mare“ , spune analistul financiar Aurelian Dochia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO