ZF 24

Hotii de identitate devin tot mai inventivi: Phishing prin alerta phishing

17.06.2009, 21:20 64

Clientii Raiffeisen Bank au continuat sa fie tinta unui atac de tip phishing, metoda fiind insa, de data aceasta mai originala.

Astfel, clientii sunt "avertizati" ca, in urma unor atacuri phishing, banca a fost nevoita sa opreasca sistemul de plati online, iar pentru rezolvarea problemei acestia trebuie sa se autentifice pe un site asemanator cu al bancii, informeaza Mediafax.

"Alerta atac phishing!!! Atentie!!! Utilizatori ai Serviciului Raiffeisen On-Line, in ultima perioada de timp au fost semnalate mesaje de tip phishing transmise pe e-mail !!! Din motive de atac phishing asupra Raiffeisen Bank a oprit sistemul de transferuri si plati pana la optimizarea platformei tehnice a serviciului Raiffeisen Online. Ne cerem scuze pentru neplacerile create. Pentru rezolvarea acestei probleme Raiffeisen Bank solicita autentificarea in online cu un nou sistem de siguranta crescut de confidentialitate", se spune in mesajul e-mail.

De asemenea, in mesaj se arata ca, pentru autentificare, clientii trebuie sa descarce un formular.

"Va multumesc pentru intelegere! Raiffeisen Online: Reusim impreună", se incheie mesajul.

Atacul de tip phishing presupune inselarea increderii persoanelor vizate prin insusirea unei false identitati pe internet, fara afectarea fizica/informatica a sistemelor institutiei. Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO