ZF 24

IATA a majorat estimarea privind profitul firmelor aeriene in 2007

04.04.2007, 16:26 16

Asociatia Internationala pentru Transport Aerian (IATA) a revizuit in sens pozitiv estimarea privind profitul total al companiilor aeriene in 2007, la 3,8 miliarde de dolari (2,8 mld. euro), de la 2,5 miliarde dolari, pe fondul cresterii traficului si a eficientei operatiunilor, transmite Reuters.
Grupurile europene vor contribui cu 2,4 miliarde de dolari la profitul total prognozat pentru 2007, iar transportatorii din regiunea Asia-Pacific vor inregistra castiguri de 1,7 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al IATA.
Companiile aeriene din America de Nord, care s-au confruntat cu pierderi in ultimii ani, vor consemna un rezultat negativ de 600 milioane de dolari in 2007, respectiv un profit de 4,4 miliarde de dolari, exceptand cheltuielile de restructurare.
"Imbunatatirea previziunilor a fost determinata de traficul peste asteptari, combinat cu un control atent al capacitatii, majorand semnificativ gradul de ocupare", se mai spune in comunicat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO