ZF 24

Insolventa proiectului Cortina Residence devine oficiala. Cefin: 114 apartamente sunt vandute. Vom incerca sa terminam proiectul

28.01.2010, 16:19 576

Tribunalul Municipiului Bucuresti a aprobat cererea de intrarein insolventa a firmei Cefin Real Estate Alpha, dezvoltatorulansamblului rezidential Cortina Residence din Bucuresti, detinut degrupul Cefin si de fondul american de investitii Heitman, numindadministrator judiciar firma BDO Business Restructuring.

Firma urma sa dezvolte proiectul format din 270 de apartamentein zona parcului Herastrau, dar constructia a fost oprita intr-unmoment in care firma acumulase deja datorii de 24 de milioane deeuro.

"Actionarul majoritar al proiectului, fondul de investitiiHeitman, care detine 75% din proiect, a decis sa se retraga.Procesul de constructie se afla la stadiul in care structura estefinalizata in proportie de 65%. Un numar de 114 apartamente au fostvandute", a declarat pentru ZF Stefano Albarosa, CEO al grupuluiCefin, care detine 25% din firma intrata in insolventa.

Printre creditorii firmei se numara bancile Volksbank siInvestkredit, dar si firmele Romprest Service si constructorul elenEdrasis Psallidas, entitati care au cerut la randul lor intrarea ininsolventa a firmei.

"Colaboram atat cu Volksbank cat si cu Investkredit sa gasim osolutie pentru finalizarea proiectului in interesul oamenilor careau cumparat apartamente in acest ansamblu", a mai spusAlbarosa.

Preturile locuintelor porneau de la 2.500 de euro/mp, astfel cacea mai ieftina locuinta - o garsoniera de 76 mp - costa 169.000 deeuro plus TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO