ZF 24

Intesa Sanpaolo Romania isi va dubla reteaua teritoriala in acest an

14.01.2008, 16:50 34

Intesa Sanpaolo Romania isi va extinde reteaua teritoriala, in acest an, cel putin prin dublarea numarului de sucursale, si se va concentra pe dezvoltarea sectorului de retail, a declarat astazi, la Viena, directorul International Subsidiary BanksDivision, Giovanni Boccolini, citat de Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de banca, reteaua teritoriala numara, la finele lunii septembrie a anului trecut, 43 de unitati, iar la sfarsitul anului a urcat la 50 de sucursale si agentii.

Boccolini a aratat ca tinta pentru finele anului 2009 ar fi o expansiune a retelei cu 150%, dar in regiuni atent selectate.

In aceeasi perioada, banca va urmari sa largeasca oferta de produse de pe piata romaneasca si sa realizeze o segmentare a activitatii.

In primele noua luni din 2007, Intesa Sanpaolo Romania a obtinut un profit net de cinci milioane de euro, iar portofoliul de credite a ajuns la 286 milioane de euro, din care 243 milioane de euro pe segmentul corporate si 43 milioane de euro pe retail.

Valoarea depozitelor a ajuns la 175 milioane de euro, din care 122 de milioane de euro corporate si 53 milioane de euro retail.

Numarul de clienti ai bancii, la finele lunii septembrie a anului trecut, se situa la 45.000, iar numarul de angajati la 540.

Datele privind rezultatele financiare si planurile de majorare a numarului de sucursale nu includ si C.R. Firenze Romania (fosta Daewoo Bank), institutie de credit devenita parte a grupului italian in anul 2006.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO