ZF 24

Invenţia din facultate a unui fermier englez a ajuns să aibă vânzări de peste 1 milion de euro pe an

Invenţia din facultate a unui fermier englez a ajuns să...

Autor: Octavian Calei

10.11.2012, 10:05 17906

Ceea ce iniţial era un hobby practicat în timpul studenţiei, a ajuns să fie o afacere de 1 milion de lire sterline (1,25 mil. euro) pentru Charlie Fermor, fiul unui fermier din Marea Britanie, care comercializează acum "chipsuri" din mere şi pere deshidratate, scrie Daily Mail.

Tânărul de 25 de ani a început să experimenteze cu fructele în camera sa din campusul universităţii de management în agricultură din Reading. Charlie îşi cumpărase un aparat cu care deshidrata felii de mere şi pere în timpul liber.

"Aveam o cameră liberă în timpul studenţiei în ultimul an, aşa că m-am gândit să profit de spaţiu şi să experimentez cu feliile", a spus el.

După ce a absolvit facultatea din Reading în 2008, Charlie şi-a înfiinţat propriul brand de chipsuri la ferma sa, Perry Court, din comitatul Kent. El a vizitat state americane dezvoltate în pomicultură, precum Oregon şi California, pentru a învăţa mai multe despre tehnicile de procesare a fructelor. Din economiile sale, Charlie a cumpărat echipamentul necesar pentru a începe producţia într-un hambar folosind merele din livezile fermei sale.

Chipsurile de mere şi pere se vând cu 50 de penny (0,6 euro) pachetul în bufeturile şcolilor britanice şi la micii comercianţi din Anglia. Tânărul fermier a refuzat până acum să colaboreze cu supermarketurile engleze din considerente legate de politica de preţuri, preferând să aprovizioneze retailerii mai mici.

În urma unei expoziţii la care Charlie a participat cu produsele sale cu şase luni în urmă, mai mulţi retaileri din diverse ţări de pe glob şi-au arătat interesul pentru chipsurile de fructe. Comenzile au început să apară: 100.000 de pachete pentru Australia, 40.000 pentru China şi 10.000 pentru Emiratele Arabe Unite, cifra de afaceri preconizată de către tânărul fermier pentru 2013 fiind de peste 1 milion de euro.

Charlie Fermor exportă în toată lumea produsele sale, el vânzând până acum peste 1 milion de pachete de felii de mere şi pere deshidratate.

Citiţi şi

Dezvăluirile inedite ale unui fost astronaut care a locuit 6 luni în spaţiu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO