ZF 24

Ioannidis, Romtelecom: Grupul OTE e numarul unu dupa venituri in Romania

Ioannidis, Romtelecom: Grupul OTE e numarul unu dupa venituri in Romania
19.10.2009, 17:01 30

Grupul elen de telecomunicatii OTE a alocat, in ultimii zeceani, peste doua miliarde de euro pentru dezvoltarea subsidiarelorRomtelecom si Cosmote, fiind cea mai mare investitie privata ininfrastructura nationala, a declarat, luni, directorul general alRomtelecom, Yorgos Ioannidis, in cadrul conferintei internationaleGlobal Forum.

"Prin toate entitatile pe care le controleaza in Romania, grupulOTE este cel mai mare jucator pe piata telecomunicatiilor dinRomania in privinta veniturilor", a spus Ioannidis.

Potrivit unui calcul realizat de ZF anul trecut companiiledetinute de OTE si Deutsche Telekom in Romania au avut impreunavenituri de 1,364 mld. euro, fate de 1,296 mld. euro pentru Orangesi 1,187 mld. euro pentru Vodafone. Suma calculata pentru afacerileOTE si Deutsche Telekom ar putea fi mai mare decat cea reala inconditiile in care nu exlclude veniturile inter-grup (achizitiirealizate intre companiile din grup).

OTE a intrat in structura actionariatului Romtelecom in 1998. Inprezent, grupul elen detine 54,01% din actiunile Romtelecom, celmai mare operator de telefonie fixa, cu aproximativ trei milioanede linii.

Subsidiara locala Cosmote este controlata in proportie de 30% deRomtelecom. Cosmote Romania este al treilea operator de telefoniemobila, cu peste sase milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO