ZF 24

Isarescu: Cand rezerva BNR a crescut rapid dupa 1990 am devenit superstitios

30.09.2007, 18:20 19

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat ca a devenit superstitios cand, dupa 1990, rezerva de aur a bancii centrale a crescut rapid, avand in vedere ca in istorie, situatia Romaniei se complica cand cantitatea de aur depasea 100 de tone, informeaza Mediafax.

Guvernatorul a adus in discutie momentul cedarii tezaurului Romaniei catre Rusia, pentru protejare, precum si problemele economice ale tarii dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

La sfarsitul lunii august, rezerva de aur a BNR era de 104,7 tone, valoarea acesteia fiind de 1,64 miliarde euro.

Guvernatorul BNR a prezentat astazi o serie de argumente pro si contra unui sistem bazat pe etalonul aur, denumita de SUA "o relicva barbara", cuprinse in teoriile mai multor economisti.

"Tot aurul din lume cantareste 88.000 de tone. In doua ore se toarna de doua ori mai mult otel decat tot aurul din lume, si asa ne dam seama de ce a fascinat lumea", a afirmat Isarescu.

Referindu-se la evolutia banilor, Isarescu a vorbit si despre trecerea la o noua etapa, si anume, la tranzactiile care nu implica numerarul.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO