ZF 24

Jaguar lanseaza la Frankfurt cea mai scumpa limuzina din gama sa. GALERIE FOTO

Jaguar lanseaza la Frankfurt cea mai scumpa limuzina din gama sa
13.07.2009, 15:31 108

In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt Jaguar va prezenta noua generatie a limuzinei XJ, primul model lansat de constructorul britanic de la preluarea sa de catre Tata. Pe piata locala cel mai probabil XJ va fi disponibil incepand cu prima parte a anului viitor XJ, va fi cea mai scumpa limuzina din portofoliul Jaguar cu un pret de pornire de aproximativ 80.000 de euro, inlocuieste generatia actuala care este pe piata din 2003 si va concura direct cu modele precum noua Serie 7 de la BMW lansata la finele anului trecut, cu Mercedes-Benz S-Klasse facelift, prezentat la Salonul Auto de la Geneva dar si cu noul Audi A8 care va fi lansat tot la Frankfurt.

Jaguar XJ va fi disponibil cu doua motoare pe benzina si un diesel. Ambele motoare pe benzina au o capacitate cilindrica de 5,0 litri care dezvolta 385 CP respectiv 510 CP. Cel diesel are o cilindree de 3,0 litri si dezvolta 275 CP si 600 Nm, suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h in 6,4 secunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO