ZF 24

JTI dupa integrarea Gallaher: rulaj mai mare cu 40%, inchiderea unei fabrici si restructurarea portofoliului

25.05.2008, 21:30 17

Preluarea producatorului de tigarete Gallaher de catre Japan Tabacco International (JTI) a contribuit la cresterea cu circa 37% a cifrei de afaceri, in lei, inregistrata de companie pe piata locala, JTI pastrand atat angajatii jucatorului preluat, precum si o parte a marcilor acestuia, precum Smart, Ronson sau Sobranie.
Astfel, JTI a inregistrat anul trecut afaceri estimate la circa 389 mil. euro (1,3 mld. lei).

"Contributia fostei companii Gallaher a fost semnificativa, avem o baza financiara mult mai solida si un portofoliu de marci mai competitiv. Cresterea fata de 2006 este de circa 40% si se datoreaza cresterii volumului de vanzari si largirii portofoliului de produse", a spus Gilda Lazar, director corporatte affairs al JTI Romania. Astfel, din portofoliul Gallaher JTI a pastrat Smart, Ronson, Sobraine si a renuntat la Saint George, LD, Sovereign.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce productie a inregistrat in 2007 JTI Romania si ce estimeaza reprezentantii companiei pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO