ZF 24

La 01 februarie 2014 se dă achitarea pentru hoţii care au furat firmele cu File Cec! Statul pierde miliarde de euro din acest motiv

La 01 februarie 2014 se dă achitarea pentru hoţii care...

Autor: Valeriu Leucuţa

15.01.2014, 17:23 5951

 La 01 februarie 2014  intră în vigoare Noul Cod Penal. Acesta a fost aprobat de Parlament şi de dl. Băsescu în vară 2013 .  Însă în loc să fie introdusă disciplina financiară în cazul înşelăciunii cu File Cec şi astfel toate firmele înşelate să-şi poată recupera enormele sume neîncasate prin File Cec, în Noul Cod Penal este scos art.215 alin. 4 şi 5 C.P. care pedepseşte direct neplata Filei Cec cu închisoare de la 3 la 15 ani.
 
Astfel că de la 01 februarie 2014 neplata Filei Cec se va judeca pe Înşelăciunea generală din Noul Cod Penal, care şi ea are diminuată pedeapsa la numai 6 luni - 3 ani puşcarie.
 
Din enorma mea experienţă din cadrul proceselor , pot afirma că procesele care se judecă pe articole ce au pedeapsă sub 3 ani de închisoare se termină doar cu o amendă foarte mică de 1000 a€“ 2000 lei. În practica justiţiei aproape toate procesele ce se judecă pe pedepse de până la 3 ani se termină cu amenzi infime sau cu Puşcarie cu Suspendare, deşi prejudiciul nu este recuperat. De aici rezultă că toate procesele care sunt acum pe rol, pentru File Cec neplătite ( 5 miliarde Euro), se vor termină cu o amendă de 1000 a€“ 2000 lei sau cu o condamnare cu suspendare, chiar dacă filele Cec nu s-au achitat nici până acum.

Acest lucru este SIGUR ,deoarece si acum e la fel, chiar daca Fila Cec este incriminata Direct in art. 215 alin. 4 si 5 C.P. ca puscarie de la 3 ani la 15 ani.

                   In data de 10 decembrie 2013 Ministrul Justitiei , Robert Cazanciuc, a organizat la BNR o Conferinta pe File Cec , impreuna cu Ziarul Financiar, deoarece a fost socat de articolul meu din 18 iulie 2013 publicat in  Ziarul Financiar. Acolo am prezentat pe larg problema grava  a firmelor TEPUITE cu File Cec si cu intrarea in Insolventa a clientilor – pe banda rulanta ( sport National in economie ) . Felicitari dlui Cazanciuc pentru ca s-a gandit la problema noastra !

La aceasta Conferinta Dl Procuror General, Nitu, a expus ca doar vreo 214 dosare cu File Cec neachitate au fost trimise in judecata, in 10 luni ale anului trecut. Un procent infim…    

                    In consecinta pe  01 februarie va fi data la care toti Hotii care au furat cu File Cec firme sanatoase, vor fi FERICITI pentru ca au scapat de procesele penale, desi nu s-au “chinuit” sa achite marfurile luate cu File Cec neplatite! Eu nu pot sa cred ca traiesc asemenea vremuri…

                      Eu am facut mai multe sesizari la CSM impotriva faptului ca procurorii imi tin dosarele pe loc timp de 4-5 ani ( fara motiv real ) si ca nu trimit in judecata infractorii, dar nu am gasit intelegere nici aici.

                       Inca din 2012 avocatii infractorilor stiind ca din 01 februarie 2014 intra in vigoare Noul Cod Penal , trag de timp si amana procesele cu File Cec neachitate cu “internari” fictive in spitale. Un avocat a amanat 7 termene un proces de acest gen.

                        In aceste conditii patronii firmelor pagubite sunt DISPERATI si ameninta cu impozitarea profitului in alte tari. La ce dezastru se ajunge intr-o tara in care Raului i se spune BINE!

                        Am conceput un Memoriu pentru dl Prim Ministru Victor Ponta si  pentru Dl Cazanciuc pe care l-au semnat 154 de firme din Asociatia Firmelor Bihorene. Mai jos am extras un fragment din acest Memoriu, care arata disperarea Omului de Afaceri cinstit, care plateste impozite la stat :

           “ Domnule Prim Ministru, toate aceste firme va roaga sa dati o Ordonanta de Guvern prin care sa introduceti in Noul Cod Penal, care va intra in vigoare la 01.02.2014, o Lege Dura si Serioasa pentru inselaciune cu file cec.

Propunere : Fila Cec Neplatita se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani cu executare, daca pana la finalizarea anchetei Politiei nu se recupereaza integral prejudiciul. Un proces penal cu file Cec neachitate trebuie solutionat de Parchet in maxim 4 luni, iar pedeapsa sa fie intre 3 ai15 ani Etapizata in functie de suma neachitata .

               In Noul Cod Penal se va scoate pedeapsa cu puscarie pentru neachitarea filei Cec. Acest lucru este de Neconceput pentru mediul de afaceri:

1.      Noi, firmele pagubite, care avem procese penale pe rolul instantelor cu clientii care nu au achitat file Cec,( chiar din anul 2008), vom pierde toate procesele! Astfel firmele serioase , care dau impozite la Statul Roman, vor ramane cu “TEPE” de 5 miliarde euro prin file Cec neachitate.

2.      Pe viitor Romania se va dezvolta foarte GREU! Nu va exista o modalitate de a livra marfa cu plata la termen! Se va instaura o foarte mare FRICA in mediul de afaceri… Cum sa livrezi marfa cu plata la 3 luni , daca nu ai siguranta ca iti vei incasa banii? Astfel constructiile, telecomunicatiile etc. toata economia va stagna masiv.

               In concluzie,  s-a ajuns la un dezastru national prin faptul ca firmele care distribuie marfa in Romania cu plata la termen nu-si mai pot recupera banii datorita faptului ca Statul Roman nu-i pedepseste cu puscarie pe actionarii firmelor care nu isi platesc datoriile la furnizori ( in perioada Interbelica functiona Puscaria Datornicilor).

In aceasta situatie se afla toate Bancile din Romania , care nu pot sa-si recupereze banii dati imprumut firmelor , pt ca au intrat voit in Insolventa .

       Dle Prim Ministru , va rog sa imbunatatiti Legea raspunderii magistratilor cu inca doua aspecte:  procurorii si judecatorii trebuie sa raspunda cu bunurile materiale in cazul in care datorita solutiilor lor din dosare se aduce prejudiciu material; iar daca procurorii si judecatorii nu iau in calcul Probele Scrise  de la dosar sau  daca nu emit dovezi pentru  sustinerea Solutiei date de catre ei si astfel Favorizeaza infractorii, ei trebuie sa fie dati afara din Justitie automat- la prima abatere!

        Propunerea dvs. pentru noul Cod Penal in legatura cu pedepsirea neplatii Filei CEC  va aduce o pedeapsa fara importanta, si anume concretizata in practica prin aplicarea dispozitiilor articolului 18 indice 1 Cod Penal; respectiv aplicarea unei Amenzi administrative foarte mici in raport cu fapta si bineinteles nu va exista Obligativitatea Recuperarii Prejudiciului creat prin neplata Filei Cec.

Romania are nevoie de un Element de SIGURANTA in tranzactiile financiare si anume Fila Cec !                         

Romania va prospera doar prin introducerea de urgenta a Disciplinei Financiare!  “

                     In Ziarul Financiar din 17 decembrie 2013 s-a prezentat imprumutul enorm luat de catre Guvernul Romaniei in 2013, de la Banci ( nu de la FMI), in valoare de 15 miliarde Euro, doar pentru a exista … viata Statului Roman..

                     In 2013 eu CABLE SRL   am platit la Bugetul  Statului un  impozit redus, deoarece am introdus pe provizioane aceste “TEPE” cu insolvente si File Cec neachitate. Daca Guvernul se sesizeaza si modifica acum , urgent, in Noul Cod Penal pedeapsa  pentru Filele Cec neachitate, Romania va prospera.

Toate firmele tepuite vor achita  Statului Roman impozitele ce revin provizioanelor desfiintate prin incasarea debitelor de la acesti clienti. De ce? Pentru ca Propunerea mea pentru Noul Cod Penal rezolva si problema seriozitatii solutionarii proceselor de catre procurori si judecatori.

Adica magistratii nu vor mai putea tine un dosar mai mult de 4 luni pentru solutionare, in plus daca nu se achita Filele Cec in aceste 4 luni procurorul este obligat sa trimita in judecata infractorul.  Astfel Romania va incasa intr-un an minim 2 miliarde Euro din impozite neachitate de catre firmele tepuite. Economia va prospera masiv. Bancile vor da credite firmelor pe baza de File Cec , deoarece o fila Cec nu va mai fi refuzata la plata ( nimeni nu va risca puscaria).

                       Se va termina pentru totdeauna cu numarul enorm de procese , care sufoca instantele de judecata …. si nu se vor refuza , ca si acum , la plata  File  Cec si bilete la ordin in valoare de aprox. 150- 280 milioane euro pe o luna . Acest lucru reprezinta un dezastru, in momentul de fata, pentru economia tarii . Economia tarii este blocata acum din cauza Insolventelor si a Filelor Cec neachitate .

     D-le Prim Ministru Ponta va rog, in numele Mediului de Afaceri SANATOS , sa dati o Ordonanta de Guvern in 4 zile prin care sa rezolvati aceasta GRAVA Problema a tarii .  Nu este normal ca dupa 01 februarie 2014  Hotii financiari , care nu au achitat File Cec, sa fie salvati de Puscarie si sa ne rida-n nas …., iar noi pagubitii care dam Impozit Statului Roman sa fim TRISTI si NERVOSI vazind ca nu mai avem nici o sansa de a ne recupera banii de pe Filele Cec neachitate, pt marfuri livrate chiar in 2008 …

Leucuţa Valeriu este om de afaceri din Oradea, care deţine compania de import de cablu pentru telecomunicaţii Cable SRL

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO