ZF 24

Leul se apreciaza la final de sedinta, in contextul revenirii inregistrate de monedele din regiune

02.08.2007, 19:50 12

Moneda nationala a inchis sedinta de tranzactionare pe o usoara apreciere, pe fondul vanzarilor de valuta de la investitorii straini, care si-au reluat plasamentele in tarile din regiune, dupa corectia din sedinta precedenta.
Ultimele tranzactii ale zilei s-au operat in intervalul 3,1660 - 3,1680 lei/euro, cu 0,8 bani mai jos fata de nivelul inregistrat la sfarsitul sedintei precedente.
Piata valutara a fost dominata, astazi, de ordine cu volume mici, investitorii asteptand sa vada care va fi trendul in regiune.
In prima parte zilei, cele mai multe tranzactii au fost realizate in jurul nivelului de 3,1750 lei/euro, dupa ce in deschidere s-a incercat, fara succes, coborarea cotatiilor sub 3,17 lei/euro.
Regiunea si-a revenit in jurul orei 14, iar piata romaneasca a preluat trendul si au aparut ordine de vanzare de valuta, dar in volume relativ mici.
BNR a anuntat un curs de referinta de 3,1751, cu 0,3 bani mai jos decat nivelul publicat ieri. Pentru moneda americana, banca centrala a calculat o referinta de 2,3249 lei/dolar, usor sub niveluol din ziua precedenta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO