ZF 24

Leul stagneaza in raport cu euro, piata continua sa fie deosebit de linistita

20.07.2007, 12:32 11

Cursul de schimb a deschis sedinta de astazi in apropierea nivelului de la inchiderea din ziua precedenta, intr-o piata deosebit linistita, cu volume de tranzactionare reduse.
In deschiderea sedintei, cursul de schimb era de 3,1260-3,1280 lei/euro, ulterior urcand usor la 3,1293-3,1296 lei/euro.
"Multi investitori sunt in vacanta. Nu exista volume, pe piata actionand mai ales investitorii locali. Daca rata de schimb se duce in sus, poate vom vedea si straini", a spus un dealer.
BNR a anuntat ieri un curs de referinta de 3,1276 lei/euro, cu 0,1 bani sub nivelul publicat miercuri. Pentru moneda americana, banca centrala a calculat o referinta de 2,2634 lei/dolar, un nou minim istoric din perioada august 2000 pana in prezent.
Dealerii suspecteaza ca banca centrala a avut, ieri, o noua interventie indirecta pe piata valutara, prin intermediul unei banci locale, pentru a evita o eventuala apreciere mai semnificativa a monedei nationale.
Potrivit dealerilor, cea mai mare parte a intrarilor de valuta provine in aceasta perioada de la muncitorii romani din strainatate, investitorii straini diminuandu-si fluxurile catre piata interna, mai ales ca dobanzile sunt la un nivel foarte scazut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO