ZF 24

Lucrarile la centrul istoric ar putea fi reluate cu acelasi constructor si finalizate in decurs de un an

27.05.2009, 17:08 20

Reprezentantii Primariei Bucuresti vor discuta in urmatoarea perioada cu persoane din conducerea firmei spaniole Sedesa cu privire la reluarea lucrarilor de reabilitare a zonei pilot din centrul istoric al Capitalei (delimitata de Calea Victoriei, bd. I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si bd. Regina Elisabeta), oprite inca de anul trecut.

“Primarul va avea o intrevedere cu vicepresedintele Sedesa cu privire la reluarea lucrarilor, care consider ca ar fi o decizie de bun simt. Astfel, intr-un an de zile zona pilot ar putea fi finalizata”, a declarat Mircea Raicu, viceprimar general al Capitalei.

Reabilitatea centrului istoric reprezinta un proiect de peste 30 de milioane de euro, la care lucrarile au fost oprite pe fondul intarzierilor, iar Primaria intentiona sa rezilieze acest contract. “O astfel de masura ne-ar fi dus la patru ani de confruntari juridice cu Sedesa”, a mai spus Raicu.

Potrivit reprezentantului Primariei lucrarile au fost realizate pana in prezent in proportie de 40%, in timp ce etapa de descarcari arheologice, considerata dificila, a fost realizata 60%.

Mai mult de zece milioane de euro au fost investite pana in prezent in acest proiect, care prevede refacerea infrastructurii pe un numar de 14 strazi.

Pana in prezent au fost finalizate strazile Smardan, Franceza, partea de vest a Lipscaniului, Gabroveni, Zarafi, Pasajul Francez si strazile din jurul bisericii Sf. Dumitru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO