ZF 24

Maghiarii exclud varianta de guvernare PSD-PNL-UDMR. Marko: majoritatea va fi formata cu PD-L

16.12.2009, 12:06 19

Intalnirea dintre PNL si UDMR s-a soldat fara niciun rezultat,presedintele Uniunii anuntand ca exclude formarea unei majoritatide guvernare cu PNL si PSD. Majoritatea PSD-PNL-UDMR l-a sustinutin alegerile prezidentiale pe Mircea Geoana, care a pierdut in fatalui Traian Basescu.

"La acest moment exclud o astfel de varianta de guvernare. Luand inconsiderare contextul actual, eu cred ca o majoritateguvernamentala va fi formata cu PD-L. Intrebarea e daca se reusesteacest lucru si cu PNL. Dorinta noastra e sa fie si PNL acolo", aspus Marko. PD-L, UDMR, minoritatile si independentii au impreuna239 de voturi, cu trei peste majoritatea de 236 de voturi necesaratrecerii guvernului prin Parlament.

"Putem concepe si un guvern format de catre PDL-UDMR si minoritatidaca colegii nostri din PNL vor considera ca nu pot participaintr-o astfel de majoritate. Putem accepta si o astfel de formula,dar, in continuare, am invita pe colegii nostri din PNL sa vinaintr-o astfel de majoritate", a sustinut Marko Bela.
In catavea minute urmeaza sa inceapa o intalnire intre PD-L siPNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO