ZF 24

Mai putin de plata pentru asigurarile de accidente de munca

14.01.2008, 14:12 19

Angajatorii ar putea plati mai putin pentru asigurarile de accidente de munca si boli profesionale, cota maxima aplicata asupra sumei veniturilor brute realizate lunar urmand sa scada de la 3,6% la 2%, potrivit unui proiect de hotarare supus dezbaterii publice de Ministerul Muncii.

Proiectul de Hotarare privind aprobarea Normelor metodologice de calcul al contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale pastreaza limita minima de 0,4% din veniturile brute lunare. Potrivit proiectului, cele mai mici contributii, respectiv 0,4%, se platesc in sectorul comertului si serviciilor (leasing, inchirieri, asigurari, intermedieri etc).

La polul opus se situeaza industria extractiva si siderurgia, unde contributia este de 1,38%, pana la 1,53%. Acestea sunt de altfel cele mai mari contributii prevazute pentru angajatori, in anexele proiectului de act normativ neexistand nicio activitate economica cu grad maxim de risc pentru care sa se aplice o cota de 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO