ZF 24

Marcel Boloş, fost ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru de Finanţe

Marcel Boloş, fost ministru al Investiţiilor şi...

Autor: Laura Buciu

14.06.2023, 13:22 251

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de ministru de Finanţe în Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

După rotativa guvernamentală, Marcel Boloş a fost propus de PNL în funcţia de ministru de Finanţe.

Boloş a obţinut aviz favorabil în comisiile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. El a primit 30 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”.

El a preluat funcţia ocupată anterior de Adrian Câciu, care a fost numit ministrul Fondurilor Europene.

Marcel Boloş a fost şi ministru al Cercetării Inovării şi Digitalizării, în ianuarie 2022 – mai 2022. Anterior a fost Director General la ADR Nord Vest ADR NV, Cluj Napoca, din ianuarie 2021, după ce condusese timp de un an Ministerul Fondurilor Europene.

A absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Informatică (1992-1997) şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO