ZF 24

Marius Bulugea este noul presedinte al PAID

24.01.2010, 17:18 48

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania careva gestiona asigurarea obligatorie a locuintelor, are un noupresedinte, dupa ce actionarii au decis inlocuirea lui ConstantinToma, presedintele Omniasig, cu Marius Bulugea, care detine sifunctia de director general al companiei, au declarat pentru ZFsurse din interiorul PAID.

Constantin Toma a fost ales presedinte al PAID in octombrie anultrecut, iar discutiile privind schimbarea sa din functie au aparutdupa ce Toma si-a prelungit, la sfarsitul anului trecut, contractulde management cu Omniasig, companie care nu este membra a PAID.Toma a fost ales presedinte al PAID din partea Clal Romania, unasigurator de talie mica controlat de un om de afaceriisraeliean.

Marius Bulugea - care a fost pana in octombrie 2009 directorulgeneral al Directiei Reglementari si Autorizari AsigurariObligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) - isi va pastra in continuare functia de director general alPAID.

Distribuirea de polite de asigurare obligatorie a locuintelor eraprogramata sa inceapa la 1 ianuarie 2010. Inceperea activitatiiPAID a fost insa amanata, printre altele, pentru ca nu a fost gasitinca un program de reasigurare adecvat activitatii pe care companiao desfasoara.
In acest moment, actionarii PAID spun ca nu pot indica o datasigura la care va incepe distribuirea politelor. Pretul unei politede asigurare obligatorie a locuintelor este de 10 sau 20 de euro pean in functie de materialul din care este construita locuinta. PAIDeste detinut de 13 asiguratori si are un capital social de 4,5milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO