ZF 24

Marti: AIG intra in vizorul agentiilor de rating

20.09.2008, 13:44 19

Ratingul de creditare al American International Group (AIG) a fost scazut de catre agetiile de rating Standard & Poor's si Moody's, amenintand astfel eforturile asiguratorului de a-si reface rezervele de capital. Decizia a dus a scaderea pe Bursa a titlurilor companiei cu 50% in prima ora de tranzactionare insa ulterior actiunile si-au temperat scaderea la -14%. Luni, titlurile companiei pierdusera 60% dupa ce investitorii anticipasera aceasta decizie.

In Rusia, evolutia extrem de volatila a titlurilor la Bursa obliga guvernul rus sa intervina, acesta inchizand sedinta de tranzactionare.

Tranzactiile bursiere de la Moscova au fost suspendate dupa ce indicele compozit MICEX a inregistrat o scadere de peste 15%. La ora 15:45, ora Romaniei, indicele MICEX inregistra un declin de 16,6%, cauzat in principal de ieftinirea petrolului si scumpirea creditarii in dolari. Actiunile primelor doua banci din Rusia, OAO Sberbank si OAO VTB Group, s-au depreciat cu 14, respectiv 16%. "Investitorii au intrat in panica", spune Oleg Vorotnitsky, un broker de la Uralsib Financial, in Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO