ZF 24

Matei Lucescu, cel care a readus la viaţă brandul de bere Griviţa, a investit 6 mil. euro într-o fabrică de la zero în Popeşti-Leordeni

Autor: Alexandra Matei

27.07.2023, 10:16 7150

► Fabrica Griviţa mai are o locaţie în Bucureşti, în zona Grozăveşti-Orhideea. 

► În noua unitate de producţie din Popeşti-Leordeni lucrează deocamdată şapte angajaţi, însă planul este ca în viitorul apropiat echipa de producţie să numere circa 20 de oameni. 

► Fabrica din Popeşti-Leordeni are o capacitate de producţie de 200.000 de litri pe lună, adică echivalentul a 20.000-25.000 de hectolitri pe an.

Matei Lucescu, cel care a readus la viaţă în 2019 brandul de bere artizanală Griviţa, una dintre cele mai iubite beri ale anilor ‘90, a deschis săptamâna aceasta cea de-a doua unitate de producţie, după investiţii de 6 mil. euro din fonduri proprii.

Noua fabrică Griviţa se află în Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, iar primele sticle au fost produse în urmă cu o zi.

„Noi nu am procedat în modul clasic – deschizi prima unitate de producţie, ajungi la capacitatea maximă de producţie şi apoi o deschizi pe a doua. Deschiderea celei de-a doua unităţi de producţie a fost în planul nostru încă de la început, din 2019. Am început să lucrăm la acest plan încă de atunci, să găsim o locaţie şi să ne apucăm de treabă. Totul a venit natural, pentru că anul acesta deja ne apropiem de capacitatea maximă de producţie în fabrica din zona Orhideea, aşa că deschiderea noii fabrici s-a întâmplat în cel mai bun moment, ”, a spus pentru ZF Matei Lucescu, fondatorul Fabricii Griviţa.

În noua unitate de producţie lucrează deocamdată circa şapte angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea într-un singur schimb, însă planul este ca în viitorul apropiat echipa de producţie să numere circa 20 de angajaţi.

Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi are o capacitate de producţie de 200.000 de litri pe lună, adică echivalentul a circa 20.000-25.000 de hectolitri pe an. Cealaltă unitate de producţie, aflată în Bucureşti, în zona Grozăveşti-Orhideea, asigură o producţie anuală de încă 2.000 de hectolitri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO