► Fabrica Griviţa mai are o locaţie în Bucureşti, în zona Grozăveşti-Orhideea.
► În noua unitate de producţie din Popeşti-Leordeni lucrează deocamdată şapte angajaţi, însă planul este ca în viitorul apropiat echipa de producţie să numere circa 20 de oameni.
► Fabrica din Popeşti-Leordeni are o capacitate de producţie de 200.000 de litri pe lună, adică echivalentul a 20.000-25.000 de hectolitri pe an.
Matei Lucescu, cel care a readus la viaţă în 2019 brandul de bere artizanală Griviţa, una dintre cele mai iubite beri ale anilor ‘90, a deschis săptamâna aceasta cea de-a doua unitate de producţie, după investiţii de 6 mil. euro din fonduri proprii.
Noua fabrică Griviţa se află în Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, iar primele sticle au fost produse în urmă cu o zi.
„Noi nu am procedat în modul clasic – deschizi prima unitate de producţie, ajungi la capacitatea maximă de producţie şi apoi o deschizi pe a doua. Deschiderea celei de-a doua unităţi de producţie a fost în planul nostru încă de la început, din 2019. Am început să lucrăm la acest plan încă de atunci, să găsim o locaţie şi să ne apucăm de treabă. Totul a venit natural, pentru că anul acesta deja ne apropiem de capacitatea maximă de producţie în fabrica din zona Orhideea, aşa că deschiderea noii fabrici s-a întâmplat în cel mai bun moment, ”, a spus pentru ZF Matei Lucescu, fondatorul Fabricii Griviţa.
În noua unitate de producţie lucrează deocamdată circa şapte angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea într-un singur schimb, însă planul este ca în viitorul apropiat echipa de producţie să numere circa 20 de angajaţi.
Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi are o capacitate de producţie de 200.000 de litri pe lună, adică echivalentul a circa 20.000-25.000 de hectolitri pe an. Cealaltă unitate de producţie, aflată în Bucureşti, în zona Grozăveşti-Orhideea, asigură o producţie anuală de încă 2.000 de hectolitri.