ZF 24

Medicii testeaza o femeie din zborul New York – Bucuresti, cu simptome de gripa

02.06.2009, 18:34 14

O echipa de medici a efectuat astazi primele controale la pasagerii care au sosit cu o cursa directa New York – Bucuresti, iar unei pasagere i-au fost recoltate probe deoarece a prezentat simptomatologie inca de acum o saptamana.

“Controlul la avionul Delta care a sosit astazi direct din SUA a decurs bine. Toti pasagerii au completat formularele. O echipa medicala a realizat monitorizarea pacientilor inca din avion, inainte de debarcare, cu sprijin din partea operatorului de zbor si a Politiei de frontiera. A existat o singura pasagera care a prezentat simptomatologie de acum o saptamana si careia i s-au recoltat probe, coform protocolului. Astfel de controale se vor efectua la toate zborurile directe, adica de 4 ori pe saptamana”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Astazi au fost externati prietenul tinerei de 28 de ani infectata si tatal primei paciente. Restul pacientilor, femeia de 30 de ani si cei doi copii minori ai sai si tanara de 28 de ani si mama acesteia raman internati.

Ministerul Sanatatii a anuntat de asemenea scoaterea unei cantitati de 100 de cutii din medicamentul antiviral Oseltamivir din rezerva strategica a Ministerului pentru a fi dat in consum catre Institutul de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals”.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO