ZF 24

Mega-proiecte imobiliare din Bucuresti, de peste 7 miliarde de euro, au fost "adormite" de criza

Mega-proiecte imobiliare din Bucuresti, de peste 7 miliarde de euro, au fost "adormite" de criza
18.03.2010, 12:49 400

Mall-uri gigantice, zgarie nori care ar fi trebui sa aiba peste30 de etaje, mini-orasele cu mii de apartamente, spatii comerciale,de birouri si parcuri, toate au fost puse "on hold" din cauzadeclansarii crizei financiare. In total, cele mai mari 10 proiecteanuntate in Bucuresti ar fi trebuit sa necesite investitii de pestesapte miliarde de euro, potrivit calculelor BUSINESS Magazin. Aproape toate au devenitincerte in acest moment.

"Pana nu demult, oricine putea cere de la banca bani de achizitie aterenului, de dezvoltare si de constructie, si tot profitul lavanzarea ansamblului le revenea", comenteaza Radu Lucianu, managingdirector al companiei de consultanta imobiliara CB Richard EllisRomania, care considera ca ansambluri uriase dezvoltate ca un totnu vor mai exista niciodata: "Sunt insa de luat in considerareproiectele care se vor dezvolta pe etape".

Un astfel de proiect este Esplanada, care ar trebui sa fiedezvoltat in centrul Capitalei, in urma unui parteneriatpublic-privat. "Ar putea parea un pic optimist sa finalizam unproiect de acest fel in urmatorii cinci - sapte ani", declara ArpadTorok, CEO al TriGranit, companie care are planificata o investitiede circa un miliard de euro in mega-proiectul imobiliar.

Cititi mai multe despre mega-proiectele imobiliare "adormite" de crizape www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO