ZF 24

Microsoft ataca Google unde doare mai tare, la continut

23.11.2009, 12:04 17

Microsoft a avut mai multe discutii cu News Corp in incercareade a convinge gigantul media sa "de-indexeze" de pe Googlearticolele publicate pe site-urile organizatiei, conform FinancialTimes.

Astfel, Microsoft este dispus sa plateasca News Corp pentru caarticolele realizate de publicatii precum Wall Street Journal sauThe Sun sa fie "de-indexate" si, astfel, motorul de cautare Googlesa nu mai aiba acces la continutul publicatiilor.

Conform unui publisher contactat de Microsoft, un asemenea plan"pune un accent puternic pe valoarea continutului in conditiile incare motoarele de cautare sunt pregatite sa plateasca pentru aputea indexa informatiile", se arata in Financial Times.

"Vorbim aici despre intentia Microsoft de a lovi in sursele devenit ale Google", a mentionat sursa. Interesul pe care il acordaMicrosoft continutului online este interpretat de publicatie ca unasalt direct asupra Google, pentru ca astfel sunt puse presiuniasupra motoarelor de cautare pentru a plati pentru continut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO