ZF 24

Microsoft isi lanseaza in februarie propriul telefon mobil, odata cu Windows Mobile 7

Microsoft isi lanseaza in februarie propriul telefon mobil, odata cu Windows Mobile 7
20.01.2010, 09:47 31

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, valansa in februarie sau cel mai tarziu in martie propriul sau modelde telefon mobil pentru a stopa declinul Windows pe aceasta piatain fata rivalilor de la Apple si Google, scrie Bloomberg, care citeaza un analist al companiei Jefferies &Co.

Microsoft va anunta cel mai probabil telefonul la Congresul GSMcare va avea loc luna viitoare la Barcelona, a spus KatherineEgbert, analist al Jefferies..

"Mult asteptatul telefon 'Pink' va avea o camera foto de inaltadefinitie si va permite si inregistrarea de clipuri video de inaltarezolutie", a spus Egbert.

Cota Microsoft pe piata sistemelor de operare pentru telefoanemobile a scazut sub 10% in al treilea trimestru din 2009, in timpce Apple si Google au castigat teren pe aceasta piata.

Windows Mobile 7, cea mai noua versiune a sistemului de operareMicrosoft pentru mobile, ar putea fi lansata odata cu telefonul,crede Egbert.

Oficialii Microsoft nu au comentat informatiile. Bloombergprecizeaza ca oficialii Microsoft au criticat recenta miscare aGoogle de a lansa propriul telefon mobil desi compania este siproducator al unui sistem de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO