ZF 24

Microsoft Silverlight vine pe telefoanele mobile

04.03.2008, 11:50 15

Plugin-ul multimedia pentru browsere de la Microsoft, Silverlight, va fi integrat in telefoanele smartphone produse de Nokia, informeaza CNET.

Cele doua companii vor anunta ca Microsoft va scrie o versiune a Silverlight pentru seriile S60 ale Nokia, care ruleaza sistemul de operare Symbian OS.

Programul, care va fi facut disponibil la finele acestui an, va rula si pe telefoanele din seria S40 si tabletele internet Nokia.

Silverlight este alternativa oferita de Microsoft Flash Playerului oferit de Adobe, prin intermediul careia utilizatorii pot viziona continut multimedia, mai ales video.

Microsoft a semnat contracte prin care Silverlight va fi folosit pentru transmisiunile video prin internet de la MLB.com si jocurile olimpice transmise de NBC.

Gigantul software spera astfel sa atraga dezvoltatorii web catre Silverlight, in detrimentul Flash-ului, pentru a realiza aplicatii internet sau site-uri web orientate catre multimedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO