ZF 24

Mihai Daraban este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Mihai Daraban, vicepresedinte al CCIR
si presedintele CCINA Constanta, participa la conferinta de presa pe tema informatiilor aparute în media cu referire la presedintele CCIR, organizata de Biroul de Conducere al CCIR, in Bucuresti, vineri, 21 martie 2014. Vicepresedintii Camerei de Comert si Industrie a României au declarat vineri ca nu stiau ca presedintele Mihail Vlasov ia mita, dar stiau ca acesta merge la cazinou si nu si-au pus problema ca nu ar avea bani, dat fiind ca Vlasov are o casa de avocatura si alte afaceri. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Autor: Cristina Cuncea

06.06.2014, 15:51 425

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Constanţa, Mihai Daraban, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), funcţie rămasă vacantă după arestarea fostului şef al instituţiei, Mihai Vlasov.

De altfel, Daraban a asigurat interimatul după ce Vlasov a fost suspendat din funcţie, în data de 11 aprilie.

Mandatul lui Daraban, singurul candidat la şefia instituţiei, este până în luna decembrie 2017, dată la care ajungea la final mandatul lui Vlasov şi a conducerii CCIR, aleşi în decembrie 2012.

"Am fost ales de către colegii mei în Adunarea Generală care a avut loc astăzi (vineri, n.r.) cu 34 de voturi din 39, membri de drept care au fost la şedinţă. Am candidat din calitatea de vicepreşedinte al CCIR şi am deblocat un post de vicepreşedinte pe care a fost ales Nicolae Tudorescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mehedinţi şi director general al sucursalei Hidroelectrica Porţile de Fier, care se va alătura celorlalţi trei vicepreşedinţi, Sorin Dimitriu, Ion Mocanu şi Vasile Bar", a declarat Daraban vineri într-o conferinţă de presă.

El a arătat că principalul obiectiv al noii conduceri a CCIR este să devină un partener real de dialog al Guvernului în ceea ce priveşte iniţiativele legislative care vizează mediul de afaceri.

"Vrem să fim parteneri de dialog şi sperăm să reuşim să monitorizăm actele normative cu impact asupra mediului economic, astfel încât în timp real să venim cu observaţii privind impactul acestora asupra mediului economic. De asemenea, vrem să colaborăm cu structurile patronate pentru a avea un mediu sănătos astfel încât afacerile să meargă în România", a arătat şeful CCIR.

Daraban a menţionat că mediul de afaceri din România este în prezent afectat atât de nivelul ridicat al fiscalităţii, cât şi de preţurile prea mari la energie, care fac necompetitive firmele locale faţă de cele din alte ţări.

În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că preşedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, la 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care a decis ulterior, definitiv, ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Mihail Vlasov era în arest preventiv din 19 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO