ZF 24

Ministerul Finanţelor: „Taxa pe stâlp“ se va baza pe Catalogul Mijloacelor Fixe

Ministerul Finanţelor: „Taxa pe stâlp“ se va baza...

Autor: Andrei Cîrchelan

12.05.2014, 00:05 147

Punctul de pornire în impozitarea construcţiilor speciale este „Catalogul Mijloacelor Fixe“, un document fiscal care se actualizează o dată la patru ani prin hotărâre de guvern şi care descrie intervalul de amortizare pentru fiecare mijloc fix, conform unui proiect de hotărâre de guvern publicat la sfârşitul săptămânii trecute pe site-ul Finan­ţelor.

Potrivit documentului, impozitul va fi aplicat pentru acele părţi ale sistemelor care reprezintă construc­ţii, cum ar fi fundaţiile sau structurile de susţinere.

„Sunt considerate construcţii numai acele părţi ale sistemului complex care se încadrează în grupa 1 (din respectivul catalog – n.red.) şi sunt înregistrate în conturi  corespunzătoare con­struc­ţiilor, respectiv fundaţiile, structurile de susţinere etc.“, se precizează în proiectul MFP. Încadrarea e efectuată de o comisie tehnică sau un expert independent.

Astfel, dintr-un parc eolian, de exemplu, va fi impozitată cu 1,5% doar valoarea componentelor cu proprietăţi de clădire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO