ZF 24

Ministrul agriculturii aşteaptă ieftinirea pâinii, dar şi un „mediu concurenţial corect“

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

26.08.2013, 09:00 150

Ministrul agriculturii Daniel Constantin (foto) spune că reducerea TVA la pâine, „pe tot lanţul de producţie“, va genera şi o scădere a preţului la produsele de panificaţie, însă măsura urmăreşte în primul rând crearea unui mediu concurenţial corect, care să salveze societăţile ce îşi plătesc impozitele.

Constantin, despre reducerea TVA la pâine: Va exista o scădere a preţului generată de măsură. Daniel Constantin a spus vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că în momentul în care Guvernul a introdus reducerea TVA la pâine a avut în vedere crearea unui mediu concurenţial corect în domeniul panificaţiei, transmite corespondentul Mediafax.

„În momentul în care am introdus şi am militat pentru această măsură de reducere a TVA la pâine, pe tot lanţul de producţie, - pentru că nu vorbim numai de pâine, vorbim şi de făină, şi de cereale, unde chiar dacă va exista taxarea inversă, decontul se va face pe un TVA de 9% şi nu pe TVA de 24% - în momentul acela am avut în vedere, în primul rând, crearea unui mediu concurenţial corect“, a spus Constantin.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO