ZF 24

Moody's modifica iar metodologia de evaluare a bancilor

12.03.2007, 14:26 14

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a atras noi critici din partea analistilor, dupa ce a anuntat ca intrerupe temporar procesul de revizuire a ratingurilor pentru banci pentru a aduce unele ajustari metodologiei actuale, transmite Reuters.

Cea mai recenta metodologie de evaluare implementata de Moody's ia in calcul sprijinul potential din partea guvernelor pentru banci, in cazul aparitiei unor probleme financiare.

Revizuirea criteriilor de evaluare a fost criticata puternic de analisti la sfarsitul lunii trecute, inturcat a determinat imbunatatirea semnificativa a calificativelor acordate mai multor institutii financiare, inclusiv creditarea principalelor banci islandeze cu ratingul maxim "Aaa", peste cel al bancii olandeze ABN Amro.

Moody's a anuntat, la finele saptamanii trecute, ca analizeaza metodele de imbunatatire a metodologiei actuale si va relua publicarea ratingurilor revizuite, care cuprind peste 1.000 de banci din circa 90 de tari, pe 16 martie.

Agentia a mai spus ca ajustarile vor afecta viitoarele ratinguri bancare, dar si unele dintre calificative care au fost imbunatatite recent, in cazul institutiilor care prezinta discrepante semnificative inte puterea financiara si ratingurile pentru credite si depozite.

RBS anticipeaza ca bancile islandeze se vor numara intre institutiile ale caror ratinguri vor fi revizuite in sens negativ, alaturi de banca ungara OTP. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO