ZF 24

Morgan Stanley considera ca e necesara sustinerea leului si pariaza pe imbunatatirea perfomantelor economice ale Romaniei

19.01.2010, 14:12 10

Morgan Stanley recomanda sustinerea leului pe pietele valutare,cel putin pentru urmatoarele trei luni, pariind pe imbunatatireaperformantelor economice ale Romaniei si pe revenirea monedeinationale, care trebuie sa "prinda din urma" concurentii regionali,conform Mediafax Business.

Banca americana de investitii noteaza ca economia Romaniei vaavea performante mai bune decat cea a Ungariei in urmatorii ani,iar ciclul de relaxare a dobanzii de referinta va avea un impactmai redus asupra monedei locale deoarece jucatorii din piata suntconstienti de existenta interventiilor Bancii Nationale.

Banca subliniaza ca leul a recuperat mai greu decat alte valutedin regiune deprecierile din timpul crizei, deoarece a fost afectatanul trecut de o criza politica de mai multe luni.

Cititi mai multe despre predictiile Morgan Stanley cu privire laeconomia romaneasca pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO