ZF 24

Nasdaq va prelua operatorul bursier OMX

25.05.2007, 10:33 16

Nasdaq Stock Market a incheiat un acord privind preluarea grupului OMX, cel mai mare operator bursier din nordul Europei, pentru 3,7 miliarde de dolari, in cadrul planului companiei bursiere americane de extindere in stranatate, transmite Reuters.

Viitorul grup se va numi Nasdaq OMX.

"Aceasta tranzactie asigura organizatiilor din care facem parte abilitatea de a se dezvolta si de a accelera fluxul global de capital sub forma de actiuni", a declarat directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld, care isi va mentine functia si in cadrul noului grup.

Oferta investitorului american, calculata in functie de cotatia actiunilor Nasdaq la inchiderea sedintei de tranzactionare din 23 mai, evalueaza OMX la 25,1 miliarde de coroane suedeze (3,67 miliarde de dolari), reprezentand 208,1 coroane pe actiune.

Acest pret este cu 19% mai mare decat cotatia titlurilor OMX la inchiderea sedintei bursiere din 23 mai, respectiv 174,5 coroane. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO