ZF 24

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C, a obţinut ridicarea sechestrului asigurător şi poate face din nou plăţi

Iulian Stanciu

Iulian Stanciu

Autor: Adrian Seceleanu

09.07.2015, 19:24 1468

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 930 mil. lei în 2014, a obţinut astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ridicarea sechestrului asigurător instituit în data de 24 iunie de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) asupra conturilor bancare. Instanţa a admis contestaţia măsurii asigurătorii depuse de NOD în data 29 iunie 2015.

"Am trecut prin mai multe etape în ultimele două săptămâni. La început am fost foarte surprinşi. Apoi am depus eforturi mari de colectare de date şi documente prin care să arătăm instanţei că firma este a mea şi că măsurile nu erau justificate în cazul nostru. Apoi am aşteptat cu nerăbdare şi încredere decizia, mă bucur că s-a clarificat rapid. Compania NOD a fost construită de mine de la înfiinţare până în anul 2012 şi toate deciziile de dezvoltare strategică mi-au aparţinut exclusiv în tot acest timp. Din 2012 am achiziţionat şi restul de acţiuni, NOD devenind o companie deţinută 100% de mine”, a declarat Iulian Stanciu, proprietarul Network One Distribution.

Compania a avut probleme de funcţionare pe durata sechestrului, în condiţiile în care nu a putut face plăţi către furnizori, a admis şeful companiei. "Activitatea companiei s-a desfăşurat îngreunat pentru că nu am putut achiziţiona marfa şi nu am putut efectua plăţi. Acum reintrăm în normal", a declarat Răzvan Ziemba, Directorul General al NOD.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale despre care au susţinut că ar fi controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO