ZF 24

Nortel vrea sa acorde directorilor stimulente de 45 mil. dolari

01.03.2009, 16:55 19

Compania canadiana Nortel, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente telecom, care a intrat sub protectia falimentului luna trecuta, a propus autoritatilor un plan de stimulente financiare in valoare de 45 mil. dolari (35,4 mil. euro), pentru 92 de directori seniori si alti angajati, scrie Bloomberg.

Compania a cerut unui judecator sa aprobe doua planuri de plati pentru merite, care ar fi legate de strategia de reducere a costurilor, potrivit unui document depus ieri la Curtea Americana de Faliment din Wilmington, Delaware.

“Angajatii cheie ai Nortel sunt foarte cautati de catre competitori. Daca acesti angajati importanti pleaca, operatiunile datornicului vor fi reduse semnificativ”, au declarat oficialii Nortel.

Stimulante financiare ar urma sa fie distribuite in mai multe transe, pe parcusul urmatoarelor 18 luni, conform dosarului.

Nortel a anuntat in februarie ca vrea sa elimine 3.200 de locuri de munca la nivel global in urmatoarele luni. Firma a intrat sub protectia falimentului in ianuarie, dupa ce a inregistrat pierdeir de peste 4 mld. dolari (3,15 mld. euro) in 2008, pe masura ce operatorii telecom si-au redus cheltuielile pentru a face fata declinului economic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO