ZF 24

Noul guvern este mai îngăduitor cu cei care nu şi-au plătit datoriile: ANAF vrea să ridice plafonul de la care datoriile contribuabililor sunt făcute publice

Noul guvern este mai îngăduitor cu cei care nu şi-au...

Autor: Roxana Rosu

26.01.2017, 16:08 1429

ANAF restrânge numărul contribuabililor cu obligaţii fiscale restante care vor fi făcute publice pe siteul instituţiei, propunând majorarea plafoanelor atât la marii contribuabili, cât şi la persoanele fizice.

Astfel,  noile plafoane de la care numele datornicilor este publicat de ANAF sunt 500.000 lei la marii contribuabili, 250.000 lei pentru contribuabilii mijlocii, şi 100.000 lei pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistreazã obligatii fiscale restante si din desfãsurarea de activitãti economice în mod independent sau exercitã profesii libere.

În cazul persoanelor fizice, altele decât cele din categoria precedentă, plafonul este ridicat la 15.000 lei.

Anul trecut, ANAF a decis ca nivelul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei să fie de 100.000 lei la marii contribuabili, 50.000 lei la mijlocii şi 1.500 lei la persoane fizice. Celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor liberale, aveau o limită de 10.000 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO