ZF 24

Numarul de angajati ai bancilor a scazut cu 1.200 in teritoriu din decembrie 2008

22.05.2009, 19:53 17

Presedintele Institutului Bancar Roman (IBR), Petru Rares, a declarat, vineri, ca numarul de angajati ai bancilor a scazut din luna decembrie a anului trecut pana in luna martie a acestui an cu 1.200 in teritoriu, ca urmare a restructurarii activitatii institutiilor bancare, informeaza Mediafax.

Petru Rares a afirmat, in cadrul conferintei "Programul si masurile anticriza dupa acordurile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. Ce asteptam de la Guvern, de la Banca Nationala si de la banci?", organizata la Targu Mures, ca Romania asista la stoparea dezvoltarii retelei teritoriale a bancilor, sustinand, insa, ca in centralele bancilor numarul angajatilor a crescut totusi, usor, in cadrul procedurilor de restructurare.

"Vorbim de stoparea retelei teritoriale. Nu a mai crescut de doua luni. in luna mai s-au deschis altele, dar pe ansamblu s-a cam stopat. in acest context noi avem o grija deosebita fata de cei aproape 50.000 de angajati in teritoriu. Daca sesizam o mica rautate, daca numarul de angajati a scazut cu 1.200 in teritoriu, trebuie sa va spun ca numarul de angajati din centrala a crescut putin, la vreo 20.000 si ceva. Dar asa se intampla in restructurari", a afirmat Petru Rares.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO