ZF 24

O noua turnura intr-unul din cele mai controversate scandaluri imobiliare din Romania: Instanta suprema a mutat procesul Cathedral Plaza la Suceava

14.02.2010, 15:50 50

Curtea de Apel Suceava va judeca procesul in care ArhiepiscopiaRomano-Catolica Bucuresti (ARCB) a cerut revizuirea cazului privindvalidarea autorizatiei de constructiei a cladirii Cathedral Plaza,dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea demutare a dosarului de la Pitesti, informeaza Mediafax Business.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Sectia de ContenciosAdministrativ, a dispus in sedinta din 11 februarie 2010, admitereacererii de stramutare formulata de Arhiepiscopia Romano-CatolicaBucuresti (ARCB) si a trimis dosarul de revizuire in cazul"Cathedral Plaza", aflat pe rolul Curtii de Apel Ploiesti catreCurtea de Apel Suceava.

"Cererea de revizuire reprezinta calea prin care ARCB cereretractarea deciziei 1025/2009 pronuntata de Curtea de ApelPloiesti si, ca urmare, rejudecarea recursului prin careautorizatia de construire pentru cladirea autointitulata «CathedralPlaza» a fost declarata ca fiind legala", se arata intr-uncomunicat al Arhiepiscopiei.

Mutarea cazului la curtea de apel Suceava vine dupa ceTribunalul Dambovita a hotarat sa anuleze autorizatia deconstructie a Cathedral Plaza, iar, ulterior, Curtea de ApelPloiesti hotara, la 25 iunie 2009, ca firma Millennium BuildingDevelopment poate continua constructia la cladirea de birouri. Dupadecizia Curtii de Apel, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti afacut o cerere de revizuire la instanta din Ploiesti.

Reprezentantii companiei Millennium declarau in septembrie 2009ca prejudiciile aduse companiei de acest caz s-au ridicat la 20milioane euro. Cititi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO