ZF 24

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Noua producţie de creditare a fost peste 10% în sistemul bancar anul trecut. Este o creştere sustenabilă

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Noua producţie de...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2017, 11:01 638

Noua producţie de creditare a fost peste 10% în sistemul bancar anul trecut şi anul acesta  Există o mişcare dinamică în sistemul de creditare. Este o creştere sustenabilă, a spus Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania la ZF Bankers 2017. 

Trebuie să ne uităm la lucrurile pozitive ale economiei, care se văd şi în cifre.

Nu cred că e vreun câştigător al crizei financiare. BT s-a miscat bine, a folosit oportunitităţile, dar din 2014-2015 vedem concurenţă în piaţă.

În ceea ce priveşte consolidarea sistemului, numărul de bănci e o cifră, nu e aşa important. Cred că primele 5-10 sau 37 de bănci vor fi mai eficiente, mai digitalizate în 5 ani. Ideea este că dacă toate 37 bănci rămân şi oferă de toate pentru toţi o să avem o problemă.

Avem o populaţie mare nebancarizată şi nu cred că vom vedea o revoluţie pe digitalizare pentru că oamenii nu vor trece direct pe mobile banking dacă nu au avut un cont măcar inainte.

După 2008, reglementarea bancară a ajuns să acopere 3 milioane de pagini în Europa.

Sistemul bancar este inovativ şi se adaptează repede la provocările economiei, dar trebuie să produci valoare pentru clienti, angajati şi actionari. Trebuie să oferi acces la servicii financiare tuturor românilor care se încăpăţânează să rămână în România. 

Vrem să folosim tehnologia, digitalizarea în avantajul clienţilor, al angajaţilor. Să vorbim mai puţin banchereşte şi mai mult româneşte cu clienţii.

Industria, zona de large corporate sunt sectoare cu potenţial. Vedem  investitori noi, nu ne luăm clienţi de la unii la alţii. Rămânem însă o bancă de IMM, cu focus pe retail. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO