ZF 24

Operatorii de telefonie mobila s-au aliniat la tarifele UE pentru convorbirile in roaming

05.10.2007, 00:12 23

Toti operatorii de telefonie mobila din Romania practica tarifele maxime reglementate de Uniunea Europeana in domeniul convorbirilor in roaming, a anuntat astazi Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

Regulamentul privind tarifele de roaming international in retelele mobile din interiorul Uniunii Europene a intrat in vigoare la 30 iunie 2007.

Documentul stabileste tariful maxim pentru efectuarea unui apel in roaming in strainatate la 0,49 euro/minut (plus TVA) in primul an de la adoptare, urmand ca in urmatorii doi ani acesta sa scada la 0,46, respectiv 0,43 euro/minut.

Pentru apelurile primite, regulamentul prevede tarife maxime de 0,24 euro/minut in primul an, iar in urmatorii ani de 0,22, respectiv 0,19 euro.

La nivelul Uniunii, cele mai mici tarife sunt intalnite in Olanda (0,2 euro/minut atat pentru apelurile efectuate in strainatate, cat si pentru cele primite), in Marea Britanie (0,3157 euro/minut pentru apelurile efectuate in strainatate si 0,1263/minut pentru cele primite), Irlanda, Belgia si Austria.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO