ZF 24

Orban: Salariile de anul acesta pentru lucraratorii feroviari nu pot fi la nivelul de anul trecut

31.01.2008, 19:05 19

Cresterile salariale ale lucratorilor feroviari, in anul 2008, nu pot fi la acelasi nivel ca cele din anul precedent, intrucat in 2007 s-a recuperat "dezavantajul" creat in timpul ministrului Gheorghe Dobre, a declarat, astazi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

"Anul trecut au avut loc o crestere salariala in doua trepte, de aproximativ 10% si 10,5% in octombrie. (...) Aceasta crestere a trebuit sa suplineasca un dezavantaj creat in special in mandatul ministrului Dobre (Gheorghe Dobre - n.r.), cand au fost inghetate, o buna bucata de timp, salariile din calea ferata. Este normal ca in acest an cresterea salariala sa nu fie aceeasi, cu cea de anul trecut. Am revenit anul acesta la ceea ce este firesc, anume ca la baza cresterii salariale trebuie sa stea, in mod evident, performantele din anul trecut ale companiilor, indicatorii macroeconomici, respectiv indicele de crestere a preturilor, deci rata inflatiei, perspectivele de crestere economica care exista pentru anul in curs", a explicat Ludovic Orban.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO