ZF 24

OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere online a conturilor şi pentru persoanele juridice şi IMM-urile cu mai mulţi asociaţi, disponibilă anterior pentru persoane fizice şi IMM-uri cu acţionar unic

OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2024, 11:21 115

OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere online a  conturilor şi pentru  persoanele juridice şi IMM-urile cu mai mulţi asociaţi, serviciu disponibil anterior doar pentru persoanele fizice şi IMM-urile cu acţionar unic.

Implementarea procedurii de onboarding online pentru clienţii persoane fizice a condus la o creştere de şase ori a numărului de noi clienţi care aleg această metodă comparativ cu anul trecut.

În cazul segmentului IMM, onboarding-ul online a cunoscut o crescut cu 36%, iar aproximativ 44% dintre noii clienţi din acest segment aleg să iniţieze procesul de onboarding în afara orelor de program ale sucursalelor băncii.

 „Extinderea serviciului de onboarding online subliniază angajamentul nostru de a aduce inovaţie şi accesibilitate pentru soluţiile bancare. Este un proiect care ne-a permis o transformare semnificativă a modului în care interacţionăm cu clienţii, oferind un proces simplificat şi rapid de deschidere a conturilor, indiferent de complexitatea structurii acţionariatului lor. Viteza şi eficienţa cu care am reuşit să implementăm aceste schimbări ne-a ajutat să simplificăm procesele interne şi să oferim rezultate palpabile în termeni de satisfacţie a clienţilor, ceea ce a facilitat o creştere impresionantă în adopţia serviciilor noastre digitale”, a declarat Constantin Mareş, Director General Adjunct al OTP Bank România, Divizia Digitală.

Noile dezvoltări digitale au fost realizate cu suportul partenerului FintechOS, care a implementat soluţii precum onboarding digital pentru clienţi persoane fizice şi IMM-uri sau procesul de acordare online a creditelor.

„Băncile de astăzi trebuie să inoveze pentru a rămâne relevante şi a prospera, dar cele mai multe sunt împiedicate de vechile sistemele insuficient de flexibile. Am dezvoltat platforma FintechOS pentru a permite instituţiilor să dezvolte produsele şi ofertele digitale de care au nevoie, atunci când au nevoie de ele, fără a le perturba sistemele de bază sau fără a fi necesare investiţii costisitoare”, a declarat Teo Blidarus, CEO and Co-Founder, FintechOS.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, care este prezent în România şi cu OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO