ZF 24

Panasonic ar putea construi fabrici noi in Europa si India

16.10.2009, 13:54 36

Producatorul de electronice Panasonic, care detine o importantacota de piata in Japonia, ia in considerare mutarea fabricilor inEuropa si India, pentru a beneficia de costurile mici de productie,informeaza Wall Street Journal.

Miscarea vine la scurt timp dupa ce producatorul japonez aanuntat ca intentioneaza sa inregistreze venituri de 11 miliardedolari in anul fiscal care se incheie in 2011, din vanzarea deaparate electrocasnice.

Conform directorului executiv al companiei, Kazunori Takami,compania nu exclude construirea de fabrici in Europa, pentru areduce costurile de transport pentru produsele comercializate peacest continent. Takami a mentionat ca vanzarea de electrocasniceprecum frigidere si masini de spalat pe pietele europene va aduce10% din veniturile totale ale companiei, acestea urmand sa sedubleze la 70 miliarde yeni in anul fiscal care se va incheia inmartie 2013 de la 36 miliarde yeni, valoare estimata pentru anulfiscal curent, care se va incheia in martie 2010.

Panasonic considera ca pietele emergente - considerate decompanie a fi Brazilia, Rusia, India, China, Vietnam, Mexic,Indonezia, Nigeria, Turcia si tarile balcanice - vor depasi pieteledin America de Nord si Uniunea Europeana pana in 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO