ZF 24

Patriciu: Voi ramane cel putin inca doi ani CEO al Rompetrol

15.07.2008, 18:34 11

Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, spune ca va ramane cel putin doi ani in fuctia de CEO al grupului petrolier chiar si dupa vanzarea pachetului de 75% din actiuni catre compania de stat KazMUnaiGaz din Kazahstan.
"Nu. Nu voi vinde si restul pachetului de 25%. Nu ma gandesc la acest lucru. Compania va creste si valoarea ei la fel. Am mai spus: 75% dintr-un mar inseamna mai putin decat 25% dintr-un pepene", a declarat Patriciu.
Potrivit Mediafax, Patriciu intentioneaza sa creeze o noua forma tot in segmentul petrolier in august, termen cand expira optiune kazahilor de la KMG de a cumpara si restul actiunilor din Rompetrol.
"Rompetrol Holding detine 25% din grupul Rompetrol si face investitii in late domenii: energie alternativa, media, IT si real estate. In acest proces investitional este absolut normal sa fie create vehicolele corporatiste necesare. Exista discutii la nivelul Consiliului de Administratie privind externalizarea unor activitati auxiliare grupului. Nu exista nicio decizie concreta in acest sens", a mai spus Patriciu. Potrivit agentiei Mediafax, seful Rompetrol urmeaza sa cumpere Rompetrol Eurojet si IFN FinGroup Credit.
In ceea ce priveste disponibilizarea a peste 500 de angajati, Patriciu spune ca "nu este vorba despre reduceri de personal, ci de modificarea functionala a structurii grupului."
"In orice companie multinationala de talia Rompetrol, restructurarea este un proces continuu, care vizeaza optimizarea tuturor activitatilor", a mai spus CEO-ul Rompetrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO