ZF 24

Peste 2,5 mil. adrese de Internet inregistrate in domeniul ".eu"

11.04.2007, 14:51 16

Domeniul de Internet al Uniunii Europene, ".eu", lansat in urma cu un an pentru public, se situeaza pe locul al treilea in clasamentul celor mai populare domenii de nivel superior (TLD) din Europa si pe locul al saptelea in lume, cu mai mult de 2,5 milioane de nume de site-uri inregistrate.

"Dupa numai un an, .eu a devenit o zona bine-definita a spatiului cibernetic european. Acesta este un semnal pozitiv in ceea ce priveste atractivitatea comertului electronic in UE", a declarat Viviane Reding, comisarul UE responsabil cu Societatea Informationala si Mass-Media.

Gradul de utilizare efectiva a domeniului a crescut considerabil in decursul anului 2006, iar aproximativ 80% dintre toate numele incluse fac legatura cu un site care functioneaza sau cu un server de e-mail (posta electronica).

Printre marile companii sau organizatii care utilizeaza adrese inregistrate in domeniul ".eu" se numara AirFrance, Versace, Dexia, Milka si Greenpeace. De asemenea, mai multe companii din afara Europei cu o prezenta activa pe continent, au inceput sa utilizeze domeniul ".eu" in campaniile de publicitate. Printre aceste companii se numara Lexus si Sony. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO