ZF 24

Peste 4.000 de olandezi au declarat ca detin active de 1 mld. euro in paradisuri fiscale, dupa inasprirea legislatiei privind evaziunea

02.12.2009, 11:46 21

Olandezii care isi tin banii in conturi offshore au raportat laFisc active de peste 1 miliard de euro in aceste "paradisurifiscale", dupa introducerea unei legislatii care sanctioneaza asprunedeclararea acestor bunuri", au declarat miercuri reprezentanti aiexecutivului.

Circa 4.400 de olandezi se grabesc sa raporteze voluntardetinerile din afara granitelor tarii inainte de intrarea invigoare, de la inceputul anului viitor, a noii legislatii indomeniu, care prevede amenzi mari pentru cei care nu raporteazaconturile offshore catre autoritati, a declarat, intr-un comunicattransmis miercuri, ministrul olandez al Finantelor, Jan Kees deJager.

De Jager a sugerat in acest an, dupa semnarea unui acord decooperare cu Elvetia in vederea reducerii evaziunii fiscale, caolandezii detin active nedeclarate de cel putin sapte miliarde euroin conturi offshore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO