ZF 24

Peter Hagen pleacă de la conducerea grupului VIG cu trei ani înainte de expirarea mandatului

Peter Hagen pleacă de la conducerea grupului VIG cu trei...

Autor: Anelis Baciu

02.12.2015, 23:13 526

Peter Hagen, CEO al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează o cincime din piaţa locală de asigurări prin intermediul Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă, va părăsi asigurătorul în cadrul căruia a lucrat mai bine de 25 de ani.

Hagen a fost forţat să renunţe la funcţia de CEO al VIG din cauza neînţelegerii cu membrii Consiliului de Administraţie în ceea ce priveşte direcţia strategică a companiei. El va fi înlocuit de la 1 ianuarie 2016 de către Elisabeth Stadler, director general al asigurătorului austriac Donau Versicherung, parte a VIG.

“Peter Hagen va părăsi funcţia de CEO al Vienna Insurance Group la 31 decembrie 2015 ca urmare a diferenţelor de opinie privind orientarea strategică viitoare a grupului între acesta şi membrii Consiliului de Administraţie”, a anunţat grupul austriac.

Peter Hagen fusese numit la conducerea executivă a VIG la jumătatea anului 2012, iar mandatul îi expira abia în iunie 2018.

VIG a subscris pe piaţa locală prime în valoare de 301 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, cu 23% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO