ZF 24

Petrom domină Bucureştiul, Rompetrol s-a impus la mare şi la munte, MOL s-a extins lângă graniţa cu Ungaria, iar Lukoil încă se luptă pentru Capitală

Petrom domină Bucureştiul, Rompetrol s-a impus la mare...

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2013, 00:08 65
Petrom, cea mai mare com­pa­nie locală, controlează Capi­ta­la, aici având cea mai ex­tinsă reţea dintre toate jude­ţele României. Rompe­trol s-a regrupat şi a decis să-şi con­struiască pre­zen­ţe puternice la mare, în Con­stanţa aproape de rafinăria Petro­midia, şi la munte, în Prahova, acolo unde concurenţa din par­tea Petrom nu este la fel de puter­nică. MOL România, care de la în­ce­pu­tul anului a deschis 8 noi benzinării în urma unor investiţii de 6,6 mil. euro, s-a con­cen­trat pe Cluj, Mureş, Timiş, Bihor sau Arad. Poziţio­na­rea MOL la graniţa cu Un­ga­ria este expli­cată şi prin apro­pierea de rafină­ri­ile grupului, prin­ci­pala sursă de alimen­tare cu carburanţi a re­ţe­lei din Româ­nia. Ruşii de la Lukoil au decis să se con­frun­te direct cu Petrom pentru banii bucu­reştenilor, având a doua cea mai ex­tinsă reţea de benzinării din Capitală.
 
 
Cea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este for­mată din 542 de staţii. Rompetrol este al doilea mare jucător din această piaţă, cu un total de 405 puncte de alimentare. Ruşii de la Lukoil deţin o reţea formată din 301 staţii, iar MOL România este prezent cu 143 de puncte de alimentare.
 
 
Potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor tri­mi­se de cele patru com­panii, Bu­cu­reştiul a atras cele mai mul­te benzi­nă­rii, aici fiind 121 de staţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO