ZF 24

Piata electro revine pe plus si se uita spre 3 miliarde de euro

08.06.2008, 19:30 14

Potentialul pietei electronicelor si electrocasnicelor a fost evaluat de primii trei jucatori la aproximativ 3 miliarde de euro, limita la care ar putea ajunge in aproximativ patru ani, cand ritmul de crestere se va stabiliza. Pana in 2012 insa, retailerii dar si importatorii sau producatorii locali de electronice se concentreaza pe consolidare prin investitii fie in dezvoltarea fizica, imagine sau eficienta.

Dupa ce in urma cu doi ani retailerii si-au vazut afacerile pe o panta descendenta, evolutia din anul trecut i-a determinat la prognoze favorabile, de pana la 35%. Astfel, liderul pietei, Altex, motivat de extinderea din 2007, la circa 90.000 de metri patrati de magazine, estimeaza afaceri de 450 de milioane de euro in acest an iar urmaritorii pluseaza la randul lor pentru a nu ramane la o diferenta prea mare.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce prognozeaza producatorii si importatorii de electronice si electrocasnice pentru anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO