ZF 24

Pirelli ar putea construi a doua fabrica de anvelope la Slatina

30.01.2008, 16:56 37

Producatorul italian Pirelli ar putea deschide o noua fabrica de anvelope la Slatina, identica cu cea existenta, in urma unei investitii de circa 170 milioane euro, a declarat, miercuri, agentiei Mediafax directorul executiv al Pirelli Romania, Enrico Malerba.

"In prezent, avem un proiect pentru a construi o noua fabrica de anvelope la Slatina, care va fi finalizat in primul semestru al acestui an. Daca proiectul va fi aprobat, vom incepe constructia noii unitati in cursul verii", a spus Malerba.

El a adaugat ca noua fabrica va avea o capacitate de productie de cinci milioane de unitati pe an si va necesita 1.400 de angajati.

In acest an, compania va mari si capacitatea de productie la fabrica existenta, de la 2,5 milioane la 5 milioane de unitati.

Din totalul productiei din Romania, 95% este exportat in tari precum Germania, Franta, Statele Unite ale Americii si regiunea Orientului Indepartat, iar 5% sunt vandute in Romania si tari din Europa de Est.

Datorita cresterii capacitatii de productie, pana la sfarsitul anului Pirelli Romania intentioneaza sa creasca numarul de salariati la fabrica de anvelope existenta, de la 1.000 la 1.400, urmand ca la fabrica de cord metalic din Slatina numarul de angajati sa ramana acelasi, respectiv 400 de salariati.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO