ZF 24

Pizzarotti-Tirena Scavi va construi primii 19,5 km ai autostrazii Bucuresti-Ploiesti

05.04.2007, 17:32 104

Consortiul format din firmele Pizzarotti - Tirena Scavi a castigat licitatia pentru constructia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, de 19,5 kilometri, cu o oferta de 514,6 milioane lei (154 milioane euro) au declarat surse din Compania Nationala de Drumuri.

"Consortiul italian a venit cu cea mai buna oferta din punct de vedere economic si tehnic. Raportul de evaluare a fost finalizat, insa mai trebuie semnat de un membru al comisiei de licitatie inainte de a fi facut anuntul oficial, martea viitoare. Urmatoarea pozitie a fost ocupata de compania Aktor din Grecia, care a fost singura care a ramas in cursa pana la final alaturi de consortiul italian", au spus sursele.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a primit sapte oferte din partea unor firme si consortii pentru constructia sectorului de autostrada.

Trei companii au despus oferte individuale, respectiv Lena - Portugalia (cu o oferta de 556,1 milioane lei), Aktor - Grecia (553,8 milioane lei) si Vegyepszer - Ungaria (773,9 milioane lei).

Celelalte patru oferte au fost depuse de consortiile Pizzarotti-Tirrena Scavi (Italia) - 514,6 milioane lei, Colas Romania-Consilier Construct - 533,4 milioane lei, Euroconstruct-UMB Spedition-PA&CO-Comaxa - 589,1 milioane lei, respectiv Max Bogl-Astaldi-Technologica - 744,9 milioane lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO