ZF 24

Politistii britanici si-au pierdut banii in bancile islandeze

10.10.2008, 13:53 15

Autoritatile locale din Marea Britanie au peste un miliard de lire sterline investit in bancile islandeze care au fost nationalizate de guvernul islandez, informeaza The Guardian.

Conform ziarului britanic, in lista autoritatilor care au depus bani in bancile din Islanda se afla: Consiliul orasenesc al Nottinghamului (41,6 milioane lire sterline), transporturile din Londra (40 milioane lire sterline), autoritatea politieneasca din Londra (30 milioane lire sterline), lista continuand cu aproape 100 de alte nume de autoritati publice din Marea Britanie. Pentru lista elaborata de The Guardian puteti vizita site-ul publicatiei.

Marea Britanie a declarat ca va da in judecata Islanda pentru a recupera depozitele pe care clientii britanici le-au avut la banca Icesave, banca nationalizata de guvernul islandez.

Dupa ce a promis clientilor britanici ai bancii islandeze ca isi vor primi banii inapoi de la guvernul britanic, Gordon Brown, primul ministru, a declarat ca va da in judecata guvernul de la Reykjavik dupa ce acesta a refuzat sa ii compenseze pe clientii din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO